Hoewel we de meeste kampeerders in de zomer ontvangen (juli en augustus) is de Vogezen ook prachtig in de lente en de herfst. Om hiervan te kunnen genieten hebben we het kampeerseizoen verruimd van eind april tot half oktober (kijk voor de exacte data bij de Praktische informatie). Zodra de sneeuw verdwenen is krijgen duizenden bloemen vrij spel. Het grote veld maaien we pas als de meeste lentebloemen zijn uitgebloeid. Omdat het relatief rustiger is op en rond de camping zijn er veel dieren te zien, roofvogels, spechten, kramsvogel, ijsvogel (zeldzaam), herten, vossen. Hoewel het op de camping dan voorjaar is, ligt iets hogerop (Col de la Schlucht, Hohneck) nog steeds een pak sneeuw. Heerlijk om in te spelen en bij terugkomst in het zonnetje op te warmen bij een vuurtje tussen de bloemen.

In het naseizoen barsten zovele paddenstoelen uit de grond en krijgen de bossen de meest prachtige kleuren. Een mooie tijd voor lange wandelingen in de omgeving van Les Trexons.
Houd er rekening mee dat de avonden zowel in het voorjaar als najaar aardig fris kunnen zijn. Elektrische kacheltjes zijn te huur, maar neem vooral een dikke trui mee!
De kampeertarieven liggen in het voor- en naseizoen lager dan in het hoogseizoen.