vogezen-landschap1

Waterpret in de buurt

Op 7 km afstand (bij Gerardmer) is een openbaar zwembad (geen boxers). Ook vind je daar een recreatiemeer met strandjes waar je kunt zwemmen, surfen, waterfietsen cetera. Bij Xonrupt (10 km) is ook een erg mooi meer waar je kunt zwemmen!

roofvogel

Leuke uitjes

Bol d’Air Aventure. Een avonturen bos waar je kunt klimmen, rodelen, bungeejumpen, tokkelen etc. Leuk voor klein en groot. Tir a l’Arc. Een park waar je kunt (leren) boogschieten en waar je ook heerlijk kunt wandelen. Karten kun je bijna om de hoek in Gerbépal. Erg leuk is het Levende Museum van oude Beroepen, Huizen, Natuur en Landbouw (Le Bioscope) in Ungersheim. En altijd leuk is een Roofvogelshow. Er is er een in Château de Kintzheim.

Spannend en leuk is het Western attractiepark in Jeanménil. Cigoland, een ooievaar en otterattractiepark in Kintzheim is ook een leuke dagtrip en Monkey Mountain, waar je vrijelijk tussen de apen loopt, moet u gewoon doen. In Ottrot tenslotte is een prachtig park met een zee aquarium, een wandelpark en een kinderboerderij.

dorpje-clt

Leuke dorpjes en steden

Gèrardmer

Dit kleine stadje staat bekend als “de parel van de Vogezen” en is omgeven door bergen en ligt aan de rand van een natuurlijk meer met dennenbomen eromheen. Het meer ligt op een hoogte van 660 m, is maar liefst 90 ha groot en je kunt er alle denkbare watersporten beoefenen.

Bijzonder

De Route des Crètes brengt u met auto over de hoogste toppen van de Vogezen.

Colmar

Prachtige oude wijnstad in de Elzas.

kano

Sportieve activiteiten

  • Kanovaren. Op de meren en rivieren van de Vogezen. O.a. in Gerardmer (10 min.)
  • Fietsen. Vanuit de camping worden er gezamenlijke fietstochten georganiseerd en er zijn ook fietsen te huur.
  • Wandelen. De directe omgeving biedt tal van uitgezette wandelingen (IGN-kaart). Golf. In La Bresse is een Pitch & Puttbaan, leuk voor het hele gezin.
  • Parapente. Vanaf de toppen van de Hoge Vogezen. In La Bresse. U kunt lessen, zelf vliegen of een duo-vlucht maken.

cultuur-clt

Cultuur snuiven

O.a. de oude kopermijnen van de hertog van Lorraine in le Thillot. Een oude Keltische Nederzetting in Saint Dié des Vosges. Het kristalmuseum Museum in Baccarat.

meer-clt
nature-clt
wine-clt

Natuur

Le Col de la Schlucht

Vanaf het punt ‘Hohneck’ (1362 m.), heeft u een fantastisch uitzicht op de bergen en de meren van o.a. Gèrardmer. U kunt vanaf hier prachtige wandelingen maken en genieten van vele indrukwekkende vergezichten. Op 5km van de Col de la Schlucht bevindt zich een paadje dat naar het Groene meer leidt.

Le Toly

Hier zijn een aantal cascades oftewel watervallen. Een hele mooie is de ‘Grande cascade de Tendon’ van 32 meter hoog.

De meren van de Vogezen

Het gebied heeft talrijke meren. De mooiste zijn: Het meer van Longemer. Dit meer is gelegen op 5 km voorbij het dorpje Xonrupt. Het meer is 2 km lang en 500 m breed. Verder het meer van Retournemer. Dit meer bevindt zich slechts op enkele kilometers van Longemer. Het is een prachtig en klein meertje (320 m bij 250 m) met mooie blauwachtige tonen. En het forelmeer, ook wel het ‘meer van Forlet’ genoemd. Dit charmant kleine meertje ligt op 1065 m.

Diversen

Het wijngebied van de Elzas met de Route de Vin is leuk om te bezoeken. Via de camping wordt er trouwens nog een bezoek gebracht aan een wijnproeverij. De Vogezen is de streek van o.a. de Munsterkaas, geitenkaas, spektaarten, bloemen- of dennenhoning, schnaps, bergfruit, zuurkool, Quiche Lorraine en niet te vergeten de forel. Ontdekken kunt u deze specialiteiten in een van de vele herbergen (“auberges”).

Tips

Kasteel Haut-Kœnigsbourg
Deze burcht vindt je bij Orschwiller op de een rotskam op een hoogte van 755 m boven het Rijndal en geldt als één van de best bewaarde burchten en is een geliefde toeristische attractie.

Bergwandelen
Le Sentier des Roches is een spectaculaire wandelroute in de buurt van de Col de la Schlucht. De route loop in de richting van de Honeck en is een van mooiste wandelingen in de hoge Vogezen.