Vakantie huisje Frankrijk

26 juni
Frankrijk is geel op de kaart voor Nederlands reizigers. Dit houdt in dat je bij terugkeer in Nederland NIET in quarantaine hoeft, het advies komt te vervallen. Wie toch een test nodig heeft om Nederland weer in te reizen, kan deze gratis doen bij een van de Franse testlocaties.
Mondkapjes zijn in supermarkten nog verplicht (en andere binnenlocaties), dat zal eerdaags veranderen. Dan heb je ze alleen nog nodig waar de 1 meter afstand niet gewaarborgd is.
Om Frankrijk in te reizen heb je een bewijs van vaccinatie, antistoffen of negatieve testuitslag nodig. Hier wordt op de weg hooguit steeksproefsgewijs op gecontroleerd.
Op de camping houden we het mondkapje alleen in de receptie nog even in, tot anders mag. We bieden handgel aan en houden ruimte.

We zien jullie graag tegemoet deze zomer!

 

6 juni 2021
De eerste campinggasten zijn een feit. Hoewel nog rustig is het seizoen toch begonnen. Heerlijk zo wat kinderstemmen in de speeltuin, te horen hoe mensen genieten van de vogels en het groen. En ondertussen wordt er maar druk gesproken over hoe je nu Frankrijk inkomt deze zomer.
Wat ik nu begrijp is het volgende:

Wie volledig gevaccineerd is, heeft geen PCRtest of antigeentest nodig om het land in te reizen.
Wie een bewijs van antistoffen heeft ook niet.

Een antigeentest voor de anderen volstaat (is vooralsnog goedkoper en heeft sneller de uitslag) zolang er een certificaat bij zit als bewijs.

Kom je uit het Verenigd Koninkrijk dan is, ondanks vaccinatie, een negatieve testuitslag nodig om het land in te reizen. Op sommige sites staat dat een quarantaine verplicht is, op andere wordt dat niet genoemd. Houd dus voor de zekerheid de site van de eigen regering/gezondheidsinstellig in de gaten voor vertrek.

Voor de gasten die we tot nog toe hebben mogen ontvangen geldt dat zij niet zijn gecontroleerd.
Eind juni vervallen in Frankrijk alle maatregelen, zoals het er nu naar uit ziet. Uiteraard zullen wij op de camping zelf zorgvuldig maar ontspannen omgaan met het risico op het virus.

Voor vragen, neem gerust contact op. We zien u met veel plezier tegemoet!
Teun en Femke Jonas, les Trexons

 

 

4 mei 2021
De berichtgeving over de reisbeperkingen en het opheffen daarvan is tamelijk diffuus te noemen. Wat er bij ons bekend is, en hoe het in Nederland gecommuniceerd wordt is niet helemaal hetzelfde. Vandaar bij deze de Franse stappen met datum. Let wel: in de informatievoorziening loopt met altijd achter op de dan geldende realiteit in deze fase….We doen ons best zo up-to date mogelijk te zijn in de wirwar van nieuwsberichten, meningen en al dan niet goed bedoelde adviezen.

Er is géén reisverbod. U bent welkom. Al wordt dat (nog!) niet enorm aangemoedigd. U ontvangt bij controle geen boete of wat dan ook voor straf.  De nationale gendarmerie heeft dat bevestigd. U dient in het bezit te zijn van een negatieve testuitslag, niet ouder dan 72 uur, voor personen vanaf 11 jaar, of een vaccinatiebewijs.

Per 3 mei: de avondklok is nog van kracht tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Bent u van plan te komen, probeer dan voor 19.00 uur op de camping te zijn.  Sommige tuinen en buitenactiviteiten zijn toegankelijk. Verder is er nog veel dicht.

Per 19 mei: de avondklok verschuift naar 21.00 uur. Terrassen van restaurants en cafés gaan weer open. Culturele instellingen zijn weer toegankelijk.

Per 6 juni: de avondklok verschuift naar 23.00 uur. Restaurants en cafés mogen ook binnen weer gasten ontvangen. Frankrijk is van plan te gaan werken met een app waarop de registratie van je vaccinatie of negatieve testuitslag te zien zijn. Die app wordt niet verplicht. Papieren bewijzen blijven geldig uiteraard. U hoeft de app niet te downloaden. Het blijkt vandaag ook zelfs ernstig de vraag of de app en deze regel het uberhaupt gaat halen voor de zomervakantie. Niets dus om je druk over te maken.

Per 30 juni: alle beperkingen worden opgeheven. Wat dat betekent voor het bewijs van vaccinatie of de negatieve test, is me nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte.

Voel je je ziek, ga dan niet op vakantie. Heb je tijdens je vakantie klachten, licht ons dan in. We schrikken niet van een verkoudheidje, maar gaan ervan uit dat uzelf in de gaten houdt wanneer de klachten ongebruikelijk zijn.
Wij beginnen het seizoen, tot nader ordes, net als vorig jaar mét sanitaire maatregelen, zoals een routing in het sanitair, extra schoonmaak, ín de receptie een mondkapje, handgel aanwezig bij sanitair en receptie.

Heeft u vragen dan zijn we bereikbaar. We verheugen ons u te treffen op Les Trexons!
Teun en Femke Jonas

 

22 april 2021
Omdat op 3 mei de binnenlandse reisbeperking wordt opgeheven, zullen wij de camping ook op deze dag openen (en niet op 1 mei, zoals eerder aangekondigd).
Tot 15 mei blijft de avondklok (19.00 06.00 uur) van kracht.
Vanaf die datum is de regering voornemens ook restaurants en bars weer te openen. Houdt voorlopig rekening met sanitaire maatregelen als het dragen van een mondkapje in binnenruimtes.
Wij hopen u binnenkort te mogen ontmoeten op Les Trexons. Wij zetten de drankjes alvast koud!
Teun en Femke Jonas

 

 

6 april 2021
Pasen is voorbij, wilde narcissen kleuren de velden geel. Dat wil zeggen: tot gister. Nu steken alleen de aller dapperste narcissen hun kopjes boven een nieuwe laag sneeuw. We wachten op nieuwe warme dagen en lachen maar een beetje om dat gekke weer.
Sinds gisteravond zijn in Frankrijk strengere maatregelen van kracht. De kinderen zijn weer thuis voor respectievelijk drie en vier weken. Onze actieradius is vrij tot 10 kilometer. Daarbuiten (tot maximaal 30 km) hebben we een attest nodig met daarop aangegeven een van de essentiële redenen om te reizen. Verder mogen we niet. Het beperkt, maar is veel ruimer dan in de eerste lockdown waarbij we slechts 1 kilometer van huis mochten mét attest.
De verwachting hier is dat er vanaf begin mei rustig aan, stap voor stap, er weer toegewerkt wordt naar een leven met meer bewegingsvrijheid en ruimte voor ontspanning en plezier.
Wij gaan er vooralsnog vanuit dat wij dan de camping kunnen openen, zij het misschien niet metéén ook voor Nederlandse gasten (afhankelijk van de besluiten en adviezen vanuit de Nederlandse politiek). Voor de zomermaanden zijn wij optimistisch. We hanteren daarom ook vooralsnog de gangbare annuleringsvoorwaarden, los van Corona. Mochten wij wel kunnen openen maar met enkele kleine aanpassingen, zoals een maximum aantal gasten tegelijkertijd in de receptie, een routing in het sanitair) dan zullen we dat tijdig laten weten.

Mocht er overheidshalve verboden worden om te reizen in de zomer (vanuit uw land of Frankrijk; code oranje of rood) dan zullen wij een voucher verstrekken voor het reeds betaalde bedrag. Deze kunt u op een later moment, in een ander jaar, gebruiken. Het lukt ons helaas niet nog een jaar om deze voucher om te wisselen naar een geldbedrag. We hopen op uw begrip.

Voor vragen zijn we bereikbaar. Op www.facebook.com/LesTrexons houden we u zo goed mogelijk op de hoogte, evenals via de site of per mail (voor degenen die hebben gereserveerd).

En ondertussen werken we door aan ons kampeerhuisje (zie foto). Oh, wat verheugen we ons op een nieuw seizoen! Wellicht (weer) tot ziens!

5 November 2020
Een tweede lockdown, dit keer in de herfst waarin alles stiller en kaler wordt. We moeten onze draai nog vinden. Gelukkig zijn er zonnige dagen, die weliswaar fris zijn, maar ook uitnodigen over het terrein te struinen, nieuwe ideeën uitlokken voor de camping in een nieuw seizoen.
Reserveren voor 2021 kan al, en de eerste reserveringen zijn een feit.
We gaan er vooralsnog van uit dat er in het nieuwe jaar weer gereisd mag worden en dat we onze gasten hier weer kunnen ontvangen, al dan niet met extra sanitaire maatregelen. Wij willen de gasten van afgelopen jaar bedanken voor hun vertrouwen en positieve reacties, zelf naar aanleiding van die extra maatregelen!
Zodra het nodig blijkt dat er een aangepast annuleringsbeleid gevoerd moet worden aangaande Covid, zullen we u hierover informeren via deze weg, facebook of per mail (voor degenen die al een reservering hebben gedaan).
Wij hopen dat u zich alweer verheugen kunt op een aangename zomer en dat we u (weer) mogen verwelkomen. 1 Mei openen we de poort, we nodigen u van harte uit om met ons mee te genieten van de lente, de zomer en /of  nazomer in de prachtige Vogezen.

Vriendelijke groet
Teun en Femke Jonas, les Trexons

Seizoen 2021
Seizoen 2021 opent de camping haar deuren op 1 mei , aan het begin van de meivakantie. Half oktober zullen we weer sluiten. Voor wie in oktober 2021 wil komen kamperen: neem kort van te voren contact op.

Het hoogseizoen duurt van 1 juli tot 1 september.

Vakantiebeurzen 2021
Alle vakantiebeurzen waar wij doorgaans aan deelnemen zijn vanwege Corona geannuleerd.  In 2022 hopen wij weer af te reizen met onze stand naar de SVR-beurzen en de Pasar in Hamont-Achel. Beide organisaties investeren voor 2021 in een digitale vakantiebeurs.