Wandelen: Vanaf de camping zijn mooie wandeltochten te maken, maar ook in de nabije omgeving liggen prachtige en gevarieerde routes. Wandelkaarten zijn te koop bij de receptie. Over het algemeen staan routes prima aangegeven. Goede wandelschoenen zijn aan te raden. De meeste bospaden zijn stenig en ongelijk en het is continue klimmen en dalen. Wil je wandelen met een kind in de kinderwagen? Kom advies inwinnen bij de receptie.

Fietsen: Op de camping zijn fietsen te huur, ook met kinderzitje. Een helm is hier verplicht. Deze zit dan ook bij de huur van de fietsen inbegrepen. MTB-routes kun je vinden op de stafkaart, in verschillende flyers en routeboekjes (aanwezig bij de receptie). Wielrenners gaan graag de Col de la Schlucht op (en af!). Er zijn mooie routes over geasfalteerde wegen. Automobilisten houden doorgaans rekening met wielrenners. Suggesties voor (rustigere) routes zijn bij de receptie in te winnen.

Klimmen en avonturenparken: In de regio zijn verschillende klimwanden of boulder mogelijkheden. Veel klimmers maken gebruik van het klimrouteboek L’est- callade. De Martinswand, Saint-Amé, Tour des Roches en Arete des Spitzkopf zijn enkele bekendere klimplaatsen.

Nabij Gerardmer en La Bresse zijn avonturenparken te vinden, waar je klimt, klautert en tokkelt tussen bomen en rotsen. De routes die kunt afleggen hangen af van je lengte. Minimale leeftijd van 4 jaar. Leuk om te vermelden is het ‘blotevoetenpad’ bij het avonturenpark bij Gerardmer (ze zijn er ook in andere plaatsen), voor alle leeftijden!
Ook parapenten behoort tot de avontuurlijke opties.

Overige sporten: Op verschillende meren is het mogelijk te kanoën of suppen. Zwemmen kan prima in bijvoorbeeld Longemer.  
Paardrijden en sportvissen. In de winter is dit ook klein skigebied, wordt er gelanglauft, met raquets gewandeld, gesleed en zelfs geklommen in bevroren water. De sneeuw kan op de Hohneck blijven liggen tot ver in mei.