';

Kamperen in het groen

Natuurcamping Frankrijk


We heten u van harte welkom op twee sterren natuurcamping Les Trexons, gelegen in de groene Vogezen, Frankrijk. Een heerlijke kampeerplaats voor iedereen die graag buiten speelt, tot rust komt in een natuurlijke omgeving of graag een sportieve invulling geeft aan de vakantie.
De natuur ontdekken en elkaar kunnen ontmoeten vinden wij van grote waarde. Onze camping is daarop ingericht met onder andere een vijver, een speelbos, een kleine fruitpluktuin, moestuin, ruime en groene kampeerplaatsen, een kampvuurplaats waar we ’s avonds verhalen kunnen vertellen, broodjes kunnen roosteren en naar de sterren kunnen kijken.

U bent welkom met tent, caravan of camper (max 6,5m). Tevens verhuren wij een 7-tal ingerichte tenten, een vakantiehuisje en een appartement (2 pers).  Wij hopen U binnenkort te mogen ontmoeten.

Seizoen 2024 openen we de poort weer op 27 april en blijven we open tot 1 oktober. We zien u graag tegemoet op Les Trexons!

Teun en Femke Jonas

Kamperen op Les Trexons

Ons aanbod

Op Les Trexons kun je komen kamperen met een eigen tent, caravan of kleine camper. Er zijn 45 kampeerplaatsen. Deze ruim (gemiddeld 120 m2) en groen en gevarieerd in ligging. De camping bestaat uit een groot veld, een hoger gelegen kampeerveld met meer bomen en een gedeelte waar de plekken met meer begroeiïng.  Er zijn plaatsen met vrij uitzicht en plaatsen die meer privé bieden.
Op iedere plaats is het mogelijk elektriciteit te gebruiken (6 amp). Het water op het terrein is drinkbaar.
Centraal gelegen ligt het gerenoveerde sanitairgebouw, met toiletten, gratis (familie) douches en afwasgelegenheid.
We verhuren diverse (kampeer)locaties. Voor meer informatie: zie de pagina ‘verhuur’. Greencamp heeft op onze camping 5 safaritenten te huur.
Reserveren is aangeraden voor de maanden juli en augustus.

Voor- en naseizoen

De schoonheid van alle seizoenen

Hoewel we de meeste kampeerders in de zomer ontvangen (juli en augustus) is de Vogezen ook prachtig in de lente en de herfst. Om hiervan te kunnen genieten hebben we het kampeerseizoen verruimd van eind april tot begin oktober (kijk voor de exacte data bij de Praktische informatie).  En voor wie heel graag buiten deze maanden wil komen, kan terecht in het appartement van Les Trexons. Zodra de sneeuw verdwenen is krijgen duizenden bloemen vrij spel. Het grote veld maaien we pas als de meeste lentebloemen zijn uitgebloeid. Omdat het relatief rustiger is op en rond de camping zijn er veel dieren te zien, roofvogels, spechten, kramsvogel, ijsvogel (zeldzaam), herten, vossen. Hoewel het op de camping dan voorjaar is, ligt iets hogerop (Col de la Schlucht, Hohneck) nog steeds een pak sneeuw. Heerlijk om in te spelen en bij terugkomst in het zonnetje op te warmen bij een vuurtje tussen de bloemen.In het naseizoen barsten zovele paddenstoelen uit de grond en krijgen de bossen de meest prachtige kleuren. Een mooie tijd voor lange wandelingen in de omgeving van Les Trexons.

Houd er rekening mee dat de avonden zowel in het voorjaar als najaar aardig fris kunnen zijn. Elektrische kacheltjes zijn te huur, maar neem vooral een dikke trui mee!
De kampeertarieven liggen in het voor- en naseizoen lager dan in het hoogseizoen.

Visvijver Frankrijk
Camping Circus Frankrijk
Camping zwembad

Faciliteiten

Van alle gemakken voorzien

Sanitair: 6 toiletten waarvan 1 kindertoilet, 6 douches, 2 familiedouches, 1 sanitaircabine voor minder validen, 3 wastafelcabines, afwasblokken, spoelbak.

Verzorging: 3 wasmachines, 1 droger

Wifi: Per seizoen 2020 is er gratis wifi

Spelen: centraal gelegen speeltuin, diverse speeltoestellen op de andere kampeervelden. Speel- en ontdekbos met beek. Voor de grotere kinderen, jongeren en volwassenen is er een volleybalnet, tafelvoetbal, pingpongtafel, jeu de boulesbaan.

Zwembad (opzet), speelbeek, watertafels

Kampvuurplaats,

Visvijver

Kleine fruitpluktuin

Wandelen en Fietsen: vanaf de camping zijn verschillende wandelroutes. In de receptie liggen ook andere (fiets)routes in de omgeving. Er zijn fietsen (MTB) te huur, ook met kinderzitje . Af en toe wordt er een avondwandeling of een kinderwandeling georganiseerd.

Eten op de camping: Dagelijks vers brood (m.u.v. maandag). Eens per week worden er frietjes gebakken. Eens per week in het hoogseizoen komt de pizzabakker op de camping. Om de week worden er pannenkoeken gebakken. Om de andere week komt onze wijnleverancier een proeverij verzorgen (deelname gratis).

Bar: in de receptie is onze bar waar je terecht kunt voor een drankje (fris, wijn, bier), koffie, thee en ijs.

Circus: in het hoogseizoen om de week een klein circus op de camping

Huiskamer: de receptie is tevens de huiskamer waar je van harte welkom bent om een boek of tijdschrift te lezen, wat te drinken, een spel te spelen bij slecht weer of in de folders of map inspiratie op te doen voor leuke uitjes in de omgeving.

Boodschappen: biologische boer om de hoek, supermarkten op ca 8 km afstand. Diverse markten in de omgeving.

Minder validen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil, kan komen kamperen op onze camping. Ons sanitairgebouw is uitgerust met een sanitairruimte geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en/of gebruik maken van een rolstoel. Het toilet is voorzien van beugels en noodbel. Tevens is het mogelijk zittend te douchen. De sleutel van deze ruimte krijgt u gedurende uw kampeerperiode in beheer.
De hoofdpaden op de camping zijn verstevigd, maar niet geasfalteerd. Voor vragen of opmerkingen zijn we bereikbaar.

Contact

Camping Les Trexons
36 Les Trexons
88430 Gerbépal
Frankrijk

+33329507492
+33608605475
info@camping-lestrexons.com
+33608605475
:Les Trexons

Tot ziens op onze camping!

Vriendelijke groet,
Femke en Teun Jonas

Stel uw vraag

  Uw voor- en achternaam*

  Uw e-mail*

  Onderwerp*

  Uw bericht*


  Recensies


  Een mooie en rustige camping met ruime plekken voor de tent. Vanaf de camping kan je heerlijk wandelen en fietsen. Vooral geschikt met kinderen door de mooie speeltuin en het zwembad. Wij komen zeker een keer terug!
  Leuke camping met heel veel speelgelegenheid voor kleine kinderen. De sfeer op de camping is vriendelijk en ongedwongen. Het sanitair is schoon. Vriendelijke eigenaars / beheerders met veel informatie en goede service. Er is in de nabije omgeving veel te zien en te doen (meren, watervallen, bergen, kastelen, Colmar, roofvogelshow, speelgoedmuseum, etc) en ook vanuit de camping kun je mooi wandelen en fietsen. De nachten kunnen erg koud zijn.
  Deze camping heeft onze harten veroverd. Geweldig!! Wat een mooie ligging. Ook de receptie ontvang de gasten zo als het hoort. Een brabants bakje koffie, voor de de kinderen een glas ranja. Het nieuwe sanitair met de familiedouches waar de zon altijd schijnt. Leuk idee die kleurtjes. Wordt 3x per dag gepoetst.
  Wij werken samen met
  zoover-logo

  Logo-Greencamp

  Wandel-vakanties.nl  Galerij  Grote veld camping Les Trexons

  Camping Circus Les Trexons

  wandelen in de bergen van Frankrijk

  houten hut verhuur Frankrijk

  Wijnproeverij Camping Les Trexons

  Caravan verhuur Frankrijk

  kindervriendelijke camping Frankrijk

  Kampvuur Camping Frankrijk